Dá se s tím ještě něco dělat?

v roce 1997 zjištěna RD:osteochondrosis def.C4-6 min.gr.,spondylanrthosis def.Th min.gr,schmorlovy uzly Th6-11 cum.scoliosi,osteochondrosis def.art.AC 1.dx.inip. nálezy z roku 2008 a 2009-vetebralgie LS projikované do L5 bil.snížení ploténky Th10/11 s vak.fenomenem osteof.krycích ploch a výrazná subch sklorsa zasahující až do poloviny obr.těl.Zěmny mají charakter degen.Asi od roku 2004 se léčím na neurologii s diag.vedenou jako polytopní VAS v části L úseku (L4,5ThL) s přetrv.sacroischialgie,pseudoradiculagie vlevo.Použité léky-surgam,ibalgin,myolastan,pro-roxikam a guajacuran.Pomocné artrospop a proenzi3.Zároveň léčena na bolestivost levého kyčle-v oblasti třísla po cvičení.V roce 2008 úraz při pádu na schodech na levý bok-dg.contusio dorsi,coxae l.sin.et.coccigis:rtg.z ledna 2009 -susp.subkapit.fr.levého femoru a rtg z března 2009-skleros stropu acetula bil.výška chrupavky v nosné části kl.vlevo 3mm a vpravo 4mm,poč.závoj osteof.na hlavici vlevo,hybnost kyč.kl.vpravo 70 abd do 30 st.VR 10 st,coxartosa vlevo II,vpravoI-klinický nález je horší než RTG.Dosti značné bolesti při delší chůzi-nutná opora francozských holí,bolestivost v klidu a to i v noci.Značné otoky DK,bolesti zad zvláště při fyzické námaze-třebas i jen po vysávání,Bereliosa v anamneze,která byla zjištěna roku 2004,letos naměřeno S_lym.borel.IgM 0,91 cut-off:hraniční a S_lym.borel.IgG 0,15 cut-off:negativní.Dále v roce 2004 prodělána hysterektomie částečná pro rostoucí fibrom a další (2x po sobě jdoucích)lapar.odstranění neustále se objevujících cyst..v nynější době v plánu další operace odstranění vaječníků pro nové se objevení cyst.Ráda bych věděla.zda toto všechno má nějakou souvislost s mým zdravotním stavem a co se s tím dá ještě dělat.Rehabilitace mi již nebyla doporučena z důvodu možného přitížení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zlatko! Samozřejmě, ževšechno souvisí se vším. jak ale, to na dálku naprosto nemohu posoudit. Co se bolestí zad týče, velmi pochybuji o tom, že by Vám bylo lépe bez rehabilitace. Jde o to, že rehabilitace musí být prováděna šetrně, se znalostí změn na Vaší páteři. Odkazuji Vás v tomto na dobrého rehabilitačního lékaře. Potíže s kyčlemi pravděpodobně povedou k nutnosti výměny kloubu...

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: