Darování plazmy

Dobrý den, více jak tři roky daruji krevní plasmu.Za celou dobu se i pouze 2x stalo že byly mírně zvýšené bílé krvinky.Před měsícem jsem měla ale příznaky zánětu nervu,borelie nebo RS - poslali mě na lumbálku a potvrdili prodělanou neuroboreliozu.samozřejmě od příznaků jsem darovat nechodila a teď když mám tuto diagnozu nechám se hned vyřadit,ale chci se zeptat jak velký by to mohl být problém..Nevěděla jsem o tom ani klíštěte si nejsem vědoma..Příznaky se projevili pořádně teď,ale musela jsem ji mít už déle,z testů krve co dělali v sanacentru se to asi nepoznalo,takže co teď s tím, jaké mohou být následky?Děkuji za odpověď, s pozdravem J.

Odpověď odborníka:

Borelie je infekce, která může přecházet do chronicity, záleží na vašich protilátkách, defekto při objevu tzv. paměťových protilátek zůstává riziko pozdních komplikací borelie, kdy se pak řeší symptomy (projevy) onemocněn

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: