Deformita hrudníka

Dobrý deň, mám 23 rokov, od puberty skoliózu, ale pred rokom som zaregistrovala, že sa mi vytláča pravá strana hrudníka smerom dopredu. Momentálne je tento rozdiel dost viditeľný, neviem čo mám s tým robiť. Trápi ma to. Mohli by ste mi doporučiť nejaké cviky, alebo rady, aby sa to zlepšilo? či ešte je nádej na zlepšenie? Za odpoved dakujem.

Odpověď odborníka:

V této době je vývoj pateře již ukončen, skoliosa je u vás vrozeně navozená. Skoliosa má vždy sklon ke zhoršování a vybočení s rotací, pravé se projeví na hrudní pateři a hrudním koši nejvíce. Aby se stav nezhoršoval je třeba posílit svalový korset v oblasti celé pateře, to se děje cvičením. Je dobře konsultovat vývoj s otopedickou ambulanncí v místě bydliště a s ambulancí rehabilitační, kde vás budou stran cvičení instruovat. Skoliosa přináší i některé další komplikace, ty se řeší potom podle situace vlivu na orgány na které má skoliosa vliv.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: