Děložní čípek

Nasli my mírnou displazii buněk na děložním čípku (ASC-US).Je nutna operace?Nebo se to dá odrtranit vypálením?Je to vážné mám ² malé děti a mám strach.Děkuji vám moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vypálení není možné, protože tím se ty změny jen schovají do hloubky a pak je nikdo nedokáže sledovat, operace, z mého pohledu malý zákrok - konizace, též není u tohoto nálezu nutná, ve Vašem věku bych doporučoval jen pečlivé sledování čípku cytologii každých 6 měsíců, nález se může vyhojit sám, může se ale i zhoršit, v tom případě můžete požádat svého gynekologa o odeslání na expertní kolposkopické vyšetření(takové zvětšovadlo co i svítí v ambulanci, ale v rukou specialisty k tomu určeného, měl by mít certifikát)

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: