Děložní čípek

Dobrý den pane doktore, je mi 28 let ještě jsem neměla děti a ráda bych založila rodinu kolem 30 let, minulý týden mi pan doktor udělal stěr z děložního čípku, který poslal na citologické vyšetření, s tím že něco malého na čípku mám, řekl pokud budou výsledky dobré tak mě nebude kontaktovat a mám přijít na kontrolu až za 6 měsíců.. chci se zeptat zda to nemůže ovlivnit nějak mojí budoucí plodnost, mám obavy abych něco nezameškala. Předem děkuji za Vaši radu a čas. S pozdravem Andrea V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v klidu vyčkejte výsledku vyšetření (pokud se lékař neozve, jděte na kontrolu čípku za půl roku, jak Vás pozval; samozřejmě kdyby se objevily jakékoli obtíže - obecně, nemyslím zrovna v souvislosti s čípkem- samozřejmě jděte k lékaři dle potřeby dříve). Pokud by vyšetření ukázalo na čípku nález, Váš lékař Vás o tom bude informovat a stanoví vhodnou léčbu. Plodnost by ovlivnil pouze závažný nález, a ten má opravdu jen mizivou pravděpodobnost.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: