Děložní čípek

Dobrý den, je mi 36 let. V roce 2014 mi vyšla cytologie LSIL (ten první stupeň, nevím zda píši správně). Byl mi udělán test na hpv, který vyšel negativní na všechny typy viru. Na cytologii docházím stále jednou za půl roku, nález buď v pořádku nebo "neklid", ale již ne dysplazie. Poslední rok a půl mám ale problém s krvácením po styku. Zpočátku celkem silné krvácení po každém styku, v lednu 2015 udělána hysteroskopie, zjištěn a odstraněn polyp, od té doby asi 3/4 roku klid. Poslední půl rok, ale opět občasné krvácení po styku, spíše špinění. Polyp nezjištěn. Poslední dvě cytologie opět dle paní doktorky "neklid". V děloze zjištěn myom 4,6 cm. V současné době se snažím již druhým rokem o první dítě. A nyní můj dotaz: Postačí docházet pravidelně na cytologii? Nemám požadovat nějaké další vyšetření? Přijde mi, že paní doktorka raději nechce nic dělat, protože se snažím otěhotnět. Nemám alespoň požadovat opětovné provedení testu na hpv? A když jsem měla přede dvěma lety hpv negativní, je tedy téměř nulové riziko, že bych v několika dalších letech onemocněla rakovinou? Partnera mám již 4 roky stálého. A může být příčinou špinění po styku myom? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Myom málokdy způsobuje špinění po styku je potřeba pravidelné kolposkopické vyšetření a odběry cytologie, připadně doplnit ultrazvukem zde polyp nerecidivovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: