Děložní čípek

Dobrý den, v květnu minulého roku jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi byl brán stěr na cytologii, poté jsem se dozvěděla, že prý nedopadl příliš dobře, tak jsem v září šla znovu na prohlídku (přítel měl v srpnu condylomata, tak i kvůli toho). Pan doktor mi vysvětlil, že mám lehkou dysplázii lsil. Při prohlídce říkal, že tam i vidí nějaké změny a odebral mi biopsii, ta byla s výsledkem CIN I, že prý se to bude prozatím hlídat. V červnu jsem byla znovu na prohlídce, pořád tam byly viditelné změny, ty byly ale prý stejné jako předtím, proto mi bylo doporučeno za půl roku přijít znovu a byl odebrán stěr. Volala jsem si potom na výsledky cytologie, ale sestřička mi sdělila, že jsou prý úplně v pořádku. Zajímalo by mě, jakotže když mám viditelné změny, jak může být cytologie v pořádku? Stává se to? Znamená to pro mě, že už se nemusím bát? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to celkem časté, bát se nemusíte:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: