Děložní čípek

Dobrý den, je mi 20 let a byla jsem očkována proti rakovině čípku Silgardem. Navzdory tomu mi můj gynekolog nalezl na čípku anomálie, které mi tento týden vypálil ( neznám odborný název), protože se to zhoršovalo. Mám ted obavu o další vývoj čípku, také se chci zeptat jestli můj partner, který ten vir má určitě také( když jsme měli sex v době kdy jsem byla nakažená tímto virem) mne nemůže nakazit znovu poté co se toto vypálení zahojí.Dále bych chtěla vědet zda kondom chrání před tímto nakažením a zda se dá na nějake specializované klinice v Praze nechat vyšetřit, abych si byla jistá, že zákrok byl na místě a že nejde o závažnější problém. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Silgard je učinná látka a na čípku jsou i jiné anomalie,které se řeší například vypálením,rozhodně by nikdo předrakovinné stadium takto neošetřoval.Myslím,že můžete obavy pustit z hlavy příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: