Děložní čípek

dobrý den nedávno jsem byla na preventivní prohlídce a doktorka mi řekla že mám děložním čípku nějakou bradavičku že je to virového původu a že bude muset ven ale nic víc mi neřekla..tak nevím co mě čeká,z čeho to pochází, navíc mám hrozný strach z narkozy tak kdyby ste mi to mohli nějak upřesnit děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, změny na děložním čípku mohou být teoreticky změnami předrakovinnými, t.j. může tam být nález, který kdyby nebyl léčen, mohla by se vyvinout rakovina děložního čípku. Právě viry se uplatňují v těchto předrakovinových stavech. Jedním z běžných virů, přenášených pohlavním stykem, je HPV, neboli lidský papiloma virus. Je proti němu i očkování. Ovše zda vy máte bradavičkuu způsobenou tímto virem říci nelze a proto jste byla odeslána na malou operaci. Narkoza není zcela bez rizika, ale je dnes velmi bezpečná. Měla byste podstoupit výkon, který vám doporučila vaše lékařka.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: