Děložní čípek

Dobrý den, v roce 2010 jsem podstopila konizaci děložního čípku. Na jedné z preventivních prohlídek se mě má gynekoložka zeptala jestli mě čípek nebolí když mám menstruaci. Odpověděla jsem že ne. Říkala, že pokud by bolel, musela by ho roztáhnout, protože je stažený. Snažíme se o mimi od dubna 2012. Můj dotaz zní. Má stažený čípek nějaký vliv na otěhotnění? Je to se staženým čípkem možné? A ještě jsem se chtěla zpetat. Doktorka mi našla cystu o průměru 5 cm. Poslala mě na laparoskopii. Tam mi doktor řekl, že mám dojít až po dalších měsíčkách, že se může stát že se cysta vztřebá. Stalo se tak. Můj další dotaz je, jestli se cysty můžou tvořit opakovaně a jestli mají nějaký vliv na otěhotnění? Má doktorka mi totiž řekla, že se mi cysty budou dělat asi pořád. Děkuji za odpověď H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cysty se mohou tvořit opakovaně, není však s jistotou, že se objeví další cysta. Některé cysty mohou mít vliv na plodnost. "Stažený" čípek Vám v otěhotnění nezabrání, jedná se pravděpodobně jen o zúžení kanálku v čípku. Pokud kanálkem projde menstruační krev, projdou i spermie.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x