Desloratadin a alkohol

Dobrý den, mám předepsaný lék Desloratadin +pharma 5 mg, mám je užívat dlouhodobě, ale zanedlouho budou u nás burčákové slavnosti a chtěla jsem se zeptat, zda můžu občas na ně pít, nebude to snižovat účinek? Popřípadě, za kolik hodin se můžu napít, beru je 1x denně? Děkuji

Odpověď odborníka:

Přestože alkohol v provedených studiích nezvyšoval nežádoucí účinky desloratadinu (především na výkonnost), doporučuji omezit jeho pití na rozumnou míru, např. 2 sklenice burčáku denně - jste-li jinak zdráva.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: