Detox a hubnutí

Dobrý den, moc bych se chtěla zeptat, jsem už dva a půl roku po porudu a stále mi kolísá váha, jednou přiberu a pak zase zhodím a naopak. pořád se honím a neumím si najít čas na jídlo. Je mi 24, měřím 166 a vážím 70kg, chtěla bych moc moc zhubvnout na 55kg! Dočetla jsem se v časopise, že je dobrá taková detixikace těla. První den pít projímavou minerálku a hodně vody tak 3l a další dny také hodně pít a jíst jen 500kj, aby se režim zase nepřepnul zpátky. To vydržet max 6dnů a pakzačít jíst 5-6x denně do 5000kj, hodně pít, cvičit tak 3x denně. Myslíte si že tohle by mi pomohlo? Přes den to vydržím, ale večer mě přepadne velká chuť k jídlu a sním na co příjdu. Může mi i obvodní lékař předepsat nějaké prášky na potlačení chuťi, nebo něco jiného, aby se mi lépé hublo? MOckrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento režim není zdravý, mohla byste si i ublížit, vaše dítko vás potřebuje, neriskujte, prosím. Obrate se na obezitologa nebo nutričního poradce ve vašem okolí, udělá vám plán hubnutí podle rozboru vašeho těla a bude vám průběžně radit a podporovat vás. Nejzdravější je hýbat se (pohybová aktivita s důrazem na slovo pravidelná!) a jíst co nejčastěji a pravidelně za den ( sama píšete, že si neuděláte čas na jídlo - není vhodná doba to změnit??....nikdo jiný to za vás neudělá) a zdravé porce jídla s minimem tuku a vyváženým obsahem živin. Pokud byste chtěla tuto filosofii přiblížit, velmi dobře ji vysvětluje pořad na Primě Jste to, co jíte. Léky na hubnutí nejsou dlouhodobě dobré, dochází sice ke zhubnutí, ale velmi často se kila vracejí zpět, tzv .jojo efektem, protože se nezmění chování člověka, ale jen dostane pomoc ve formě "berličky" - léků na hubnutí. Předepisuje je i obvodní lékař, ale je to zkratka, která z dlouhodobého hlediska nikam nevede. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: