Diabetes

Po odběru krve v laboratoři mám hodnotu glukozy v krvi 8,4.Je tato hodnota ještě jako "glukozová intolerance",nebo se jedná už o diabetes?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud to byl skutečně odběr nalačno, vypadá to na diabetes. U porušené glukosové tolerance bývají hodnoty nalačno v normě a pouze při zátěžovém testu se zvýší. Ale také je důležité, zda se jedná o jednorázový odběr, nebo jsou tyto hodnoty naměřeny opakovaně. Při větší zátěži organismu ( infekce, operace, úraz, infarkt...) může přechodně glukosa stoupnout a nic to neznamená. je to jen projev nespecifické stresové reakce organismu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: