Dirka v bubínku

Dobrý den, před cca 3 týdny mi vyndávali z uší trubičky. Trubičky se do bubínku zkoušeli dávat kvůli tinnitu. Pravé ucho se zcela zahojilo, ale v levém při vytahování trubičky zřejmě udělali větší dirku, to mi i můj ORL lékař naznačil, na ucho slyším jen málo, mám pocit zalehnutí a šumí mi v něm. Za jak dlouho by se přibližně měla dirka zahojit? Od mého Orl lékaře jsem dostala kapičky Otobacid, ale kapičky dirkou protýkali a bolelo to, tak mi doktor kapičky vysadil a nyní nemám tedy nic. Je to dobře? Měl by šum po zahojení bubínku přestat? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den , perforace bubínku se může zhojit do měsíce , nesmíte smrkat a zvyšovat tlak v nosní dutině , aby se perforace nezvětšovala , chránit přísně ucho před vodou a znečištěním , aby se nedostala infekce do středního ucha , které máte otevřené díky té dírce v bubínku . Otobacid nedoporučuji, při zánětu se musí aplikovat ATB kapky nebo přeléčit antibiotiky celkově, ale to zhodnotí váš ORL lékař. Šum by měl přestat po zhojení perforace. Přeji Vám brzké uzdravení.

MUDr. Marcela Vykydalová
MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Foniatrie
Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x