Divná bolest varlat

Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována gynekomastie, byl jsem z toho tak "vyděšen", že jsem koukal všude možně po internetu a našel jsem spojitost mezi rakovinou varlat a zvětšování popřípadě citlivostí prsou. Při samovyšetření varlat (nevím jestli to dělám dobře) mi přijde, že na nich nic nemám ale vystřeluje mi do nich podivná bolest. Nevím jestli si to jen namlouvám a nebo mě bolí opravdu. Když nad tím nepřemýšlím, tak mi přijde, že nebolí. Myslím, že si ji jen psychicky vyvolávám protože jsem si přečetl o té spojitosti. Je to možné? Chodím také častěji močit (světlá barva, skoro jako voda) ale to připisuji tomu, že také více piju. Také mám pořád strach i proto si myslím, že si vše jen psychicky navozuji. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nádory varlat bývají častěji nebolestivé a hmatné. Čistá moč souvisí pouze s příjmem tekutin. Pokud máte podezření a chcete jej vyloučit, budete muset podstoupit minimálně vyšetření ultrazvukem.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Alergik a topení – boj, který lze vyhrát
Články: Alergik a topení – boj, který lze vyhrát
Ústřední topení a radiátory...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x