Divné pocity

Dobrý den,mám na Vás probu ohledně mého zdrav.stavu. Je mi 20 roků, před nedávnem se u mě začaly projevovat tyhle příznaky bušení srdce, kamkoliv jsem sama šla bála sem se že se něco stane závratě pocit úzkosti a pocit nemožnosti se nadechnout, přestala sem chodit i kvůli tomu o práce s pocitem že se mi něco stane. Poté s přidalo i pálení na hrudi mezi prsy, bolesti zad zejména na levé straně už delší dobu mám problémy se zády tedy s levou stranou furt mi křupe, a přeskakuje levé rameno. Nevahala sem nastivit meho lekare, tn mi udelal ekg na nem nic spatneho nebylo, jen to buseni srdce mi napsal beta blokator. Asi po tydnu zas paleni na hrudi a v leveruce neváhala jsem a jela do nemocnie, v nemocnici do mě přes infuzi dali 1l vody plus neco na uklidnění, udělali kompletní testy na stít. žlázu a kardio plus retgen srdce. Po 4h, me propustli domu nic nenasvědčovalo onemocnění srdce, prý je původ v hlavě doktoři mi řekli že sami nevědí co mi to způsobuje. Jakmile si přečtu, že tohle jsou příznaky anginy pectoris buší mi srdce a je mi zle! Měla jsem i vyšší tlak 145/89. a Puls okolo 100. Beru betablokátor půl rano, půl večer. Dostala jsem Diazepam, beru půl večer a spím skvěle, žádné bušení srdce a ráno po probuzení mám tlak 105/67, poté se mi během dne mění, nekdy115/78 nekdy 128/87 nekdy zas 137/90. Po tydnu sem opet o sebe bala a jela opet do nemocnice, udělali mi ekg a zaver vse v normalu, u moji lekarky taky ekg a vse ok. Po shrnutí všech výsledků je výsledek PANICKA ATAKA, A prý to pálení je od zad, je pravda že pro ně nic nedělám. Pálení na hrudi přichází kdykoliv, a pak zas odejde. Nikdy sem se s ničím neléčila. Prosím, může se jednat o anginu pectoris? Nebo neco horšího?A jak mám dále pokračovat? Dekuji Mnohokrát za Odpověď a přeji krasný den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Angina pektoris je projevem koronární nemoci srdce, předpokládá tedy zúžení přívodných cév aterosklerotickými pláty. Tato diagnosa je u mladé ženy velmi vzácná, Vy jste opakovaně podstoupila interní vyšetření s negativním nálezem. Panická ataka se vyskytuje u řady lidí- je to velmi omezující, nepříjemný stav a je rozhodně vhodné zahájit léčbu. Léky Vám předepíše Vaše paní doktorka, stojí také za úvahu psychoterapie- můžete využít psychiatrické nebo psychologické služby.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: