Divny tlak v hlave

Volam sa Samuel mam 16 rokov a som zo Slovenska. Pred troma tyzdnami som mal prvy krat taky divny tlak na čele pred spanim najprv som to 2 dni neriesil ale potom mi zacalo postupne zalahávať v usiach a zacal som stresovat pretoze ma zacalo bolievat nad uchom a na cele nad nosom. Pred spanim som si precital clanky o ochoreniach mozgu a ked som zaspaval tak som mal nervy na prasknutie a v hlave ma prvy raz pichlo. Vyskocil som z postele a hned som isiel za rodicmi. Ti sa ma snazili upokojit ze naozaj mrtvicu alebo nador nemam merali mi tlak mal som 178/64 (mavam vyssi tlak a berie. Nanho zatial magnesium) a cely som sa klepal. Na druhy den sme isli ku detskemu a ten mi predpisal otoacid do ucha a na vysetrenie k usno nosno krcny a na rengten dutin. Na rentgene som mal vsetko v poriadku a u usneho doktora som mal ciste uchom ale kusok zapaleny nos. Predpisal mi omarit, bioparox a .. Liecil som sa. V usiach mi stale zalahovalo a v hlave bol rovnaky tlak stale ma tam tlacilo kde som mal zalahnute ucho. Stale som si myslel ze nieco mam v hlave a tak som stresoval a viac krat ma na chvilu pichlo. Po tyzdny sme isli zasa k usnemu a ten mi zasa v uchu ziaden zapal nenasiel ale pre istotu mi predpisal augmentin 1g aby nebol nejaky vnutorny zapal. Rodicia my este vybavili masa pz pretoze ma obcas bolela krcna chrbtica. Augmentin beriem uz tyzden ale usi mam stale zalahnute aj ked menej tak isto aj nos mavam obcas zapchaty a stale taky divny tlak v hlave aj ked to neboli ( dokym nezacnem stresovat vtedy zacne aj pichat) a krkcna chrbtica ma teraz tiez boli. Chcem sa opytam preco mam stale taky pocit v hlave ? Inak s pamatanim ucenim rovnovahou ziaden problem nemam ku veceru to citim najviac. A stava sa mi ze celkovo som teraz unaveny a spat by som isiel kvoli ociam a hlave aj o 18 00. Mám ist na vysetrenia k neurologovi alebo magneticku rezonanciu hlavy ?

Odpověď odborníka:

Cévní mozková příhoda ve vašem věku je nepravděpodobná, nádor mozku také není to první, na co by bylo třeba myslet. Zvláště pokud se bolesti hlavy stupňují při stresu. BOlest hlavy může být od ucha či dutin, pokud v úvodu byly potíže v této lokalizaci, negativní RTG dutin nemusí znamenat, že je to v pořádku. Příčinou bolestí hlavy může být nedostatečný příjem tekutin, nebo vysoký tlak. Pokud ovšem budou potíže trvat, neurologické vyšetření je jistě vhodné.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: