Dlouho trvající nevolnost

Dobrý den, již delší dobu běhám po doktorech a nikdo nemůže přijít na to, co mi je. Po chlamydické infekci (plicní) a mycoplasma jsem se dlouho dávala dohromady i po revmatologické stránce a jakmile dozněly veškeré příznaky s tímto spojené, objevily se mi nové. Často se mi motá hlava, všechno vidím jakoby "z nadhledu", pociťuji svalovou slabost a hlavně mě pálí veškeré vnitřní orgány. Je to takové zvláštní štípání až pálení, při kterém se neustále musím ošívat, rozklepou se mi ruce a jsem celá taková divná, nevím jestli potřebuju na záchod, nebo jestli budu zvracet nebo jestli mám hlad. Někdy to trvá hodinu, někdy den, někdy dva dny a je to velice nepříjemné. K tomu se mi poslední měsíc přidaly dechové potíže, tlačí mě v krku, připadá mi, že dýchám přes nějakou klapku a hlavně mě tlačí ze spodu žeber. Je to vytrvalý tlak, nijak silný, ale je mi z něho špatně, navíc k tomu mám pocit, že mi v tom místě chvílemi jakoby přeskakuje (tep?). Jakmile se déle než hodinu nenajím, klepou se mi ruce, cítím slabost a musím cokoliv sníst a během toho jídla je mi špatně pro změnu z toho, že jím. V neděli jsem byla na pohotovsti, kde mi zkontrolovali krev - byla v pořádku, cukr byl v normě. Dostala jsem Neurol (většinou lékař dospěje k názoru, že je to psychický problém) a do tří do rána jsem nemohla usnout, protože mi hrozně bušilo srdce a cukaly mi ruce. Ten samý problém jsem měla po Lexaurinu, sama si myslím, že psychické to není a nevím jak dál. Obvodní lékařka si se mnou neví rady, RTG byl čistý, z plicního mě poslali na alergo. Odpovídá prosím můj stav nějakému objektivnímu onemocnění? Co by jste mi prosím doporučili dále podniknout? (Jsem 1 rok po operaci ŠŽ, beru Letrox a padl i názor, že by mi kvůli němu mohla tvořit slinivka více inzulinu.) Děkuji Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Na Vašem příběhu je patrné,jak je lidská bytost křehká.A jak složitá.Psychický a tělesný stav od sebe oddělit nejde,vzájemně komunikují i prostřednictvím signálních molekul.Stejně tak nejde oddělit imunitní systém od spolupráce s jednotlivými částmi lidského těla a od jakési integrující úlohy,která rozhoduje o organismu jako celku. Takže,myslím,že pro Vás není podstatné vylučovat,co "nového" Vám je či není,ale spíš vrátit se k tomu,čím jste prošla,a dohodnout s ohledem na to další plán. Moc Vás prosím,zůstaňte věrná své praktické lékařce,která Vás zná,i s Vaší minulostí,Pomůže Vám případně koordinovat spolupráci s odborníky tak,aby se zbytečně neopakovala vyšetření a aby se získané výsledky opravdu zpracovaly. Myslím,že máte za sebou těžké období,vždycky pak nějaký čas trvá,než se člověk ve svém těle zase začne cítit "bezpečně".Moc a moc držím palce.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: