Domácí bělení zubů - je nějaká šetrná alternativa?

Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, co si myslíte o domácím bělení zubů produktem Mr. White Zero? Měl by to být nějaký gel bez peroxidu, který se aktivuje modrým světlem...Přijde mi to jako úplná kravina, proto se ptám a nevěřím účinku. Přesto se chci zeptat ještě na jednu otázku, před pár lety jsem si zuby bělila gelem White Pearl, který je běžně dostupný ve většině drogerií a přesto, že jsem měla zuby zdravé a dodržovala návod, zničila jsem si sklovinu a to tak, že konce předních zubů mám trochu průsvitné. Nyní bych chtěla zkusit bělící pásky Crest 3D White PROFESSIONAL EFFECTS, které jsou prý nejlepší, ale zase se bojím, abych tu sklovinu ještě více nepoškodila. Obávám se, že mi toto bělení nedoporučíte vůbec, a pokud ne, je nějaká šetrná alternativa? I když bez peroxidu asi zuby vybělit nejsou a ten bohužel leptá sklovinu. Asi se smířit s ne zrovna bílými zuby :) Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. To, že se na některých bělicích prostředcích deklaruje nepřítomnost peroxidu ještě neznamená, že peroxid je konečnou účinnou látkou, která zuby vyběluje. Často bývá v bělicích gelech tzv. karbamid peroxid, který se v kontaktu s vlhkostí (slinou) rozpadá na peroxid a vedlejší látky. Peroxid zubní sklovinu nepoškozuje. Průhledné konečky zubů, které popisujete je vybělená sklovina u řezacích hran, která není podložena zubovinou a po vybělení má tento efekt. Nejedná se ale o nic nebezpečného ani patologického. Bělicí pásky Crest Vám mohu díky vlastní zkušenosti na mých zubech doporučit, fungují opravdu velmi dobře. Jediným vedlejším účinkem byla přechodně zvýšená citlivost zubů, která je ale běžným jevem doprovázející bělení zubů. Poškození skloviny zde nehrozí. Co se týká Vašeho dotazu na efekt působení modrého světla - tento nebyl nikdy jednoznačně prokázán a ani podle mých zkušeností výsledek bělení nezlepšuje Na našich stránkách http://drstuchlik.cz/sluzby/estetika můžete vidět na prvním obrázku fotku zubů našeho klienta před a po domácím bělení Ultradent - Opalescence 15%. Tento výsledek se dosáhl po 14 aplikacích. S přáním hezkého dne,

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bělící pásky Crest | Od: Helena | 5.7.2015 06:55
Dobrý den pane doktore,
mám zubní pásky crest proffesional, použití 1 hodina denně. Použité 3 krát. Včera jsem použila večer pásky a usnula jsem s nimi, měla jsem je asi 5 hodin na zubech. Mám momentálně strašně zvýšenou citlivost zubů a strach, že jsem si zničila zuby. Dásně jsou citlivé, trochu červenější. Mám pokračovat v bělení nebo raději udělat přestávku? Předem moc děkuji za odpověd.
reagovat
re:Bělící pásky Crest | Od: uLékaře.cz | 7.7.2015 10:20
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: