Dotaz

Dobrý den, syn(5 let) byl u lékaře se silným suchým(dunivým), dráždivým kašlem a při poslechu zjistil, že průdušky jsou čisté a nasadil stoptusiin(kapky).Chci se zeptat zda je běžné, že po 5-ti denním pravidelném užívání kapek se nedostavila žádná změna. Kašel je stále stejný. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Kašel bohužel opravdu může přetrvávat delší dobu, pět dní není žádná výjimka, spíše se připravte i na dobu delší. Pokud dítě nemá horečky a není nutné přeléčení např. zánětu průdušek antibiotiky, pak opravdu nezbývá jiná léčba než symptomatická. Tedy antitusika typu Stoptussinu, zvlhčovat prostředí, případně inhalace.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Strava při chřipce I – co pít při chřipce
Články: Strava při chřipce I – co pít při chřipce
Chřipka klade na organismus...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: