Dotaz

Dobrý den, již delší dobou trpím psychickými obtížemi, vše začalo nechráněným stykem v cervnu 2010, po precteni par clanku jsem zacal vysilovat kolem pohlavnich nemoci a sledovat priznaky, vsugeroval jsem si snad vsechny, po psychickém vycerpani jsem se odevzdane po 2 mesich odhodlal jit na kompletni testy(hiv protilatky+p24, syfilis, chlamidie, vytery vse) na venerologickem oddeleni, pan doktor me po tydnu sdelil ze je vse negativni a mam byt v klidu,ze kdyby nahodou neco bylo ze by se to uz ukazalo, radost ale nevydrzela dlouho, jelikoz jsem jakoukoliv nemoc, kasel, ryma, afty prisuzoval pohl. nemoci po opetovne navsteve me doktor doporucil psychologa a ze me testy znova delat nebude, vse probihalo relativne v klidu do brezna 2011 kdy jsem si nahmatal zvetsene lymfaticke uzliny na krku(4) a mirne v trislech(2), opet se me vratilo trauma a opet si vsugeroval ze je to z pohla.nemoci, obvodni lekarkou jsem byl odeslan na komple.vysetreni do nemocnice na Petrin,kde me delali krevni testy na vse snad ( EBV,ASLO,lymfocyty..celkem dvě A4), zjistili me nelecenou infekci mocovych cest(e.coli) a ASLO 280, nervy me ale nedali spat a po lecbe ATB jsem si na petrine nechal udelat v dubnu 2011 opet test na hiv,syfilis a chlamidie, vse opet negativni, jenze po lecbe se me uzliny zmensily ale nezmizely, i predtim sjem podle sona mel max 1 cm a ted mam asi 4 uzliny kolem 0,5 cm, bývám často nemocný a psychika me moc nepomaha, vsude me posilaj na psychologii, ale muzu opravdu vyloucit pohlavni nemoc? Dalsi pohl. styky od cervna 2010 neguji, nevim zda opravdu vyhledat psychologa, ale posledni rok mam silne deprese z panickeho strachu kazdy den, dekuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den,.Myslím,že Vaše trápení je už docela dlouhé a velmi Vám kazí život.Práce s psychoterapeutem,i když to bude třeba trochu "běh na dlouhou trať"Vám jistě velmi pomůže.Na počátku by asi bylo dobré zároveň využít výhodných vlastností protiúzkostných antidepresív.Pro jejich ochranný vliv na imunitní systém Vám léky pomohou i po stránce fysické..Neklesejte na mysli-hodně lidí prožívá nebo prožilo něco podobného,jako teď prožíváte Vy.Jste mladý člověk,zřejmě hodně citlivý,vnímavý..snad díky tomu dokážete čerpat z krás hudby,umění,přírody..Hlavně neváhejte,nezůstávejte ve svém trápení sám,neodkládejte rozhodnutí.Praktický lékař Vám předepíše léky,v pražském RIAPSu Vám poradí vhodného psychoterapeuta..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: