Dotaz

Dobrý den, paní doktorko.. chtěl bych se zeptat: asi před týdnem jsem na svém penisu vypozoroval zarudnutí u ustí močové trubice. Nevím, zda je to normální a nebo opravdu zarudlé. Bojím se výskytu kapavky. Jiné příznaky nemám. Další věc je, že po ránu, když si jdu čistit zuby, tak když si odplyvnu, mám sliny s krví. Nevím jestli s tím mám zajít ke svému obvodnímu lékaři.. bojím se, děkuji..marek.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marku. Podle přiloženého fota nejspíš nepoůjde o nic vážného, jenom o zánt močové trubice ( či jenom jejího zevního ústí ). Kapavka se projevuje taky čírým výtokem - hlavně po ránu, ale taky může probíhat zcela bezpříznakově. Pokuď jste v poslední době ( v rozsahu cca 1 měsíce ) riskoval a měl nechráněný styk, je lepší se nechat vyšetřit na pohlavní nemoci ( u urologa nebo dermatolvenerologa = kožního lékaře). Krvácení z dutiny ústní při ranní hygieně svědčí pro nedostatek vitamínu C. Postačí tedy zvýšit jeho příjem - nejlépe ve formě čerstvého ovoce a zeleniny.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: