Dotaz

Neměl jsem vyloženě rizikové chování (před 5 týdny). Pouze petting. Nyní se bojím s mojí partnerkou provozovat intimní život. Za 3 měsíce chci jít na testy HIV a syfilis pro můj klid. Myslíte že přes kondom se milovat můžeme? dokáže ochránit i kdybych byl nakažený? Vedle penisu mám totiž menší pupínek, tak se obávám. (podle kožního je to zarostlý chlup - ale co kdyby) Pak mi zajímá když půjdu za 3 měsíce na HIV a syfilis, tak zda není už pro syfilis testovat pozdě? Nechce se mi to kouskovat a rád bych tam šel pouze jednou. Děkuju

Odpověď odborníka:

Infekce syfilídou by se projevila asi po dvou až třech týdnech. Při pettingu nedochází k pohlavnímu styku (vzájemný kontakt pohlavních orgánů). Nedochází tedy ani k nákaze pohlavně přenosnými chorobami.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Počet lidí sužovaných...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina plic (2. díl)
Články: Rakovina plic (2. díl)
V časných stadiích je...
Na bolesti hlavy platí změna jídelníčku i homeopatika
Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Články: Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Přírodní a klinicky ověřená...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: