Dotaz

Odpověď odborníka: Bohužel máte pravdu. Rychlé hubnutí je právě tímto nebezpečné. neztrácí se pouze tuka, ale může se přijít i o svalovinu. Cvičit je třeba pravidelně. pro obnovení svalů kolem páteře, pánve, dna pánevního je vhodné cvičit nejen cílemně, ale průběžně se nechat překontrolovat fyzioterapeutem, zda je v pořádnku funkce v kloubech spoujující pánev a páteř, zda je dobrá statika pánve, jinak může být cvičení s menším efektem. Dobrý den, Chtěl jsem se Vás ještě optat, kdy se zase zpevní svalstvo pánevní dno a břišní atd... tím myslím za kolik měsíců. Občas chodím a párkrát se svezu na kole za léto jsem ujel jen 26 km a nachodím cca 15 km za týden.

Odpověď odborníka:

Za 3 měsíce soustavného cvičení lze vidět pozitivní změnu. Cvičení cílené 1-2x týdně, za předpokladu dobré fukce a dobré statiky pánve, za předpokladu adekvátní výživy, hlavně co se týče bílkovin.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: