Dotaz ohledně skoliózy páteře

Dobrý den, je mi 25 let. Podle rentgenu mi zjistili skoliózu páteře do strany esovitého tvaru (snímek bohužel nemám) občas na sobě pociťuji potíže které s tím pravděpodobně mohou souviset chtěl bych se touto cestou informovat zdali by páteř šla narovnat do přirozeného tvaru, a jak mám postupovat dále? děkuji

Odpověď odborníka:

Skolioza je v tomto směru do jisté míry stabilizovaná růstem, ke zhoršení může dcházet jen spolu s degenerativními změnami celé pateře, genetickými předpoklady změn a přetíženímm pateře a také nedostatečným cvičením . Velmi zálěží na nejen typu skoliozy, původu skoliozy, ale také zakřivení měřením podle Cobba Podle nálezu potom je i další předpoklad léčby. Operační řešení v tomto věku ve smyslu úpravy křivky jsou již vyjímečná. Podle všech parametrů odpověď na vaši otízku po zhodnocení všech ukazatelů může dát jen ortoped a to ten, který se změnami na pateři více zabývá.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x