Dušení v počátku spánku

Paní doktorko moc děkuji za odpověď, upřesním vaše dotazy: vyšetření ve spánkové laboratoři. Měla jsem celonoční monitoraci včetně EKG a EEg a videozáznamem ve spánkové laborazoři v Plzni, spánek se mi zdál dobrý bez těch strašných stavů co běžně mám, přesto jsem tam malý problém měla takže se jim na monitoru jistě projevil. Ovšem malý tak jako se zdál zřejmě mě.Byla jsem s potížemi u neurologa? Právě ten mě poslal na mag.rezonanci a plicní vyšetření, spirometrie vyšla v normě ačkoliv byla sestupná křivka roztřesena, z prstu mám kyslík také v normě. Vzhledem k tomu že mi na plicním odd. podávali 3 xdenně neurol,spala jsem velmi dobře celé ty 4 noci co jsem tam byla. Jedné noci mi bylo velice divně, myslela jsem si že mám vysoký tlak ale byl 120/60. Dnes v noci mě to chytlo opět, pocit jako když vás někdo zevnitř chytně za žaludek, prudce stahne a tahne dolu do těla, jako by vám nějaká ruka uchopila žaludek a tahla jej dovnitř, bolelo to, zároveň mi zdřevěněla a ztuhla šíje. Lékaři jsem se o záškubech samozřejmě zmínila..všem lékařům které jsem potkala.snažím se jim říct co nejvíce informací možná i zbytečných jen když je něco napadne a najdou příčinu. byla jsem upozorněna i na možnost že jde o reflux,ale žáha mě nepálí,nikdy mě nepálila a většina potíží popsaná u refluxu je mi cizí.v době mých obtíží necítím obsah žaludku v krku či podobně nic takového. Čím dál více se mi obtíže přesunují z původního jakoby zastavení plic na tyto prudké sevření v trojuhelníku s následným strnutím zadních svalů na šíji a nebo třesu a brnění rukou, lopatek a jazyka s patrem. Je to opravdu šílené. jdete spát, říkáte si to bude dobré dne budu spát v klidu, myslíte na nějaké hezké věci a pak to přijde, z ničeho nic. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za upřesnění. Jaký byl závěr noční monitorace ve spánkové laboratoři v Plzni? Byla jste nyní i hospitalizovaná na Plicní klinice? Závěr? Pokud se neprokáže žádná zjevná organická příčina Vašich potíží, bude nutno pomýšlet na jiný původ potíží. Neurol je lékem, který je indikovaný při úzkostných stavech. Jelikož měl ve Vašem případě efekt na kvalitu spánku, domnívám se, že můžete trpět úzkostnou poruchou nebo neurovegetativní dystonií. To ale, samozřejmě, nedokážu spolehlivě posoudit, radím Vám navštívit psychiatra. Nemějte z vyšetření obavy, berte to jako další krůček k vypátrání příčiny Vašich potíží a následné léčbě. Držím Vám palce.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jaterní onemocnění
Články: Jaterní onemocnění
Výčet jaterních onemocnění...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
7 tipů, jak si užít léto i s lupénkou
Články: 7 tipů, jak si užít léto i s lupénkou
Sluníčka není třeba se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: