Dýchání ústy u syna 2,5let

Dobrý den, už od 2let trápí mého syna 2,5 let dýchání ústy. V zimě to bylo lepší, asi 2x rýma, vyřešili to dětské kapky Nasivin. Od jara se to ale zhoršilo, a dětské kapky zaberou jen na pár hodin. Byli jsme u dětské lékařky, která nám předesala Claritine, že se jedná o počáteční alergii, protože měl s rýmou i zarudlé oči. Sirup Claritine používáme už 14dní a nic se nezměnilo. Syn špatně spí, nemůže dýchat nosem a nosní kapky zaberou jen na chvíli. Vím, že by se nosní kapky neměli používat déle než 1týden, ale používáme i mořskou vodu, ale ta nezabírá vůbec, ale kdybych mu nosní kapky nedala, nemohl by se ani pořádně najíst. Je možné, že se jedná o alergii a nebo by pomohlo odstranění mandlí?? U nás v rodině alergický nikdo není. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je vhodné vyhledat znovu Vaši dětskou lékařku a informovat ji, že podané léky nejsou účinné a že má syn stále obtíže. Problematiku nosu vyšetřuje ORL lékař a jedině ORL vyšetření ukáže, jestli je potřeba odstranění mandle a jaký je celkový podrobný nález v této oblasti (alergické zduření sliznice? nosní polypy? zvětšená mandle? kombinace uvedeného? jiný nález?...). Co se týká alergie, syn ji může mít a nemusí mu dostatečně účinkovat zvolené léky proti alergii. Opět ale - zde to nerozřešíme, doporučuji určitě vyhledat znovu Vaši lékařku a případně doplnit ORL vyšetření.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: