Dýchání, otok nohou, stavy úzkosi

Dobrý den. Omlouvám se za další dotaz, jsem ze sebe již nešťastná..Možná se příliš pozoruji a problém mám v hlavě..ale. řešila jsem problém zčervenání končetin- nohou. Byla jsem na cévním, nohy bolely,paní doktorka usoudila, že mám oteklé nárty a poslala mě na lymfo.poradnu. Zde mě poslali na lymfoscintig.vyšetření, zde mi pan prim. sdělil předběžně (ještě to neměl vše vypočítáno), že jsem na vyšetření správně, že mám pomalý lymf. systém, proto ty otoky. Beru detralex, ale otoků jsem si sama nevšimla, až Dr. cévní, nepřijdou mi nijak výrazné. Nohy mi zčervenají vždy večer, jakoby metličkově, ale po zvednutí končetin vyblednou, při chůzi opět mírně zčervenají. Někdy více a někdy méně....Ale- před asi dvěma měsíci jsem měla problém s nadechnutím a stále mírné potíže mám. Takový pocit, že se nemůžu nadechnout, pak to odezní, lehce mě u toho tlačí hlava. Možná od páteře????Mám BMI 30, ale začala jsem s úpravou život. stylu, za dva měsíce jsem racionálně zhubla 8 kilogramů, začala jsem cvičit, snažím se...Přesto mě přepadají stavy úzkosti spojené s tím dýcháním..A protože své kouzlo má i internet, kdy si laik dělá dg. sám, tak i já jsem podlehla a hledám, co že mě to trápí...Zcela laicky mě napadlo, jestli třeba mé mírné otoky nemohou souviset s lymfomem..třeba i to dýchání?Teploty nemám, nepotím se, uzliny zvětšené snad nemám..Napadá mě jen právě ten prostor mediastina..Měla bych jiné příznaky?Poznalo by to lymfoscintigrafické vyšetřebí, které mapovalo prostor nohou až po spodinu hrudního koše??? Souvisí páteř- opravdu je zatížená- sezení u pc, zvedání dítěte, málo pohybu- s potížemi s nadechnutím??nechce se mi jít za panem doktorem s banalitou..když nemám teploty atp. Omlouvám se..děkuji za váš čas..

Odpověď odborníka:

Milá Martino, internet je dobrý sluha, ale zlý pán.... většinou si tam pacienti najdou něco vážného a to je vyděsí a pak jim je z toho zle. Vzhledem k tomu, že máte potíže s dýcháním, je určitě vyšetření u praktického lékaře potřebné. Podle toho, jak potíže popisujete, bych předpokládala, že příčinou budou možná úzkostné stavy. V první řadě je potřeba vyloučit tělesné onemocnění způsobující dušnost, a pak se případně zaměřit na psychiku. Takže vyražte ke svému lékaři a nechte to na něm, poradí Vám lépe než internet.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: