Dysfazie

Dobrý den,mám obavy o syna 4,5let.Na neurologii nám byla zdělená dysfazie/lehká/.Chci se zeptat jestli to může být souvislost s refluxem,který jsme neměli vyšetřen,ale opravdu byl,protože toto neustále blinkáni bylo neuvěřitelně časté a ve velkých obloucích.Také neustále zaskakuje pití.Trpí na khcd,zapaly plic a průdušky a to i v létě obměsíc.Sledován na alergo,nic prokázano,bere flixotide 2x1vdech a aerius při nemoci.Na foniatrii vše v pořadku.V květnu na nos.mandlích a odsátí tekutiny z uší,po které se dost rozmluvil,ovšem začal koktat,koktá i manžel ve stresových situacích jinak ne!Prý dědičnost,to se mi nezdá/mě připadne,že chce strašně rychle mluvit/na mluvení dostal nootropil 1x2.5,ale mě připadne,že koktá víc než bez něj.Vzhledm k jeho bojácnosti není měněna mš za logopedickou,je možné že bych kvůli tomuto mohla zůstat s ním déle doma??Ted jsem na md s ml.synem,ten jde ovšem v unoru do školky a rad se nějak nedočkám.děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, reflux a dysfasie spolu nijak nesouvisí, na tema odkladu školní docházky se informujte na neurologii, kam docházíte se synkem, měli by jej vyšetřit a dát vám doporučení pro psychologa. Koktání by dědičné být nemělo, lze je pomoci logopedicky odstranit nebo aspon zmírnit, ale to byste se také měla domluvit na logopedii ev. na dětské psychologii - jak postupvat. Ideální je neurologická klinika nebo větší pracoviště, kde se tyto metody provádějí v souladu - takzvaně komplexně.. Pokud byste akceptovala i jiné metody než klasickou medicínu, lze se pokusit zjistit zdroje koktání při kineziologii, eft nebo dalšími medotodami např. rodinné konstalace a atd. (pro další ifo použijte vyhledávač se zadáním těchto metod). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: