Dysplazie prsu

je mi 33 let,před 9 lety kdy jsem byla tehotná jsem byla poprvé v mammální poradně kvůli bulce v levém podpaží, lékař mi řekl že je to výkyvem hormonů ani na mamografu se nic neprokázalo, nyní mi palpačním vyšetřením lékař zjistil oboustrannou makrocystickou dysplazii prsu více vlevo, doporučil kontrolu za rok.Je toto vyšetření dostatečné a co tato diagnoza znamená, mám se obávat rakoviny? Moc děkuji za odpověd a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dysplasie je známka hormonálních změn v prsech, rakoviny se neobávejte - ale můžu- li říci otevřeně - jen pohmatem se diagnosa v prsu neurčí. Pro svůj klid byste si mohla dojít na mamologické vyšetření ( mamologické pracoviště - kontakty zde: http://www.mammahelp.cz/mama-jihomoravsky.php ) - kde by vás prohlédli alespon ultrazvukem /vzhledem k věku/ a ev. doporučili mammografii. Avon (organizace prodávající kosmetiku ale zároven podporující prevenci proti rakovině prsu/ dává příspěvek na ošetření, najdete info zde: http://vozickar.com/prispevek-na-vysetreni-prsu/ - pokud jej budete žádat sama, není hrazeno (dobrých 200korun), pokud vám lékař dá žádanku, bude to zdarma. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: