Echo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár informací. Před měsícem a půl jsem prodělala virózu (průjem a teplota). Po 14 dnech klidového režimu jsem byla uschopněna. Po 3 dnech v práci jsem opět šla k lékaři - teploty 37,2 a únava. Byla jsem na několika vyšetřeních - kompletní vyšetření krve, sono břicha, TK holter, ECHO srdce. Vše v pořádku. Jelikož teploty a únava stále přetrvávají, poslala mne lékařka na vyšetření na infekční kliniku. Tam mi zjistili, že jsem prodělala chřipku typu A. Dále mám nález v krku - strept. pyogenes bez zánětlivé aktivity. Mám nasazenou léčnu antibiotiky Penbene 1 500 000. Chtěla jsem se proto zeptat, zda nemůžu mít nějaké problémy ohledně prodělané chřipky. Občas se mi stává, že mi silněji tukot srdce (nejde o zrychlený tep, ale jen ho víc vnímám). Na echu srdce jem byla ve stejný den, kdy jsem měla odběry na infekčním. Kdyby to byl problém se srdcem, tak by se to nejspíš už na tom ECHU ukázalo? Žádné jiné přízaky (dušnost, bolesti na hrudi) nemám. Může být pocit výraznějšího tlukotu srdce spojen s mým současným stavem (teploty kolem 37,2 a léčba antibiotiky)?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by dobré doplnit ještě např. Holter ekg vyšetření a vyloučit dysfunkci štítné žlázy.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: