Eeg a ct

Paní doktorko, prosím o vysvětlení z vyšetření EEG a CT po úrazu hlavy/ nevěděla jsem, že večer zateklo do bytu na dlaždice v předsíni a probrala jsem se, až jsem stála mokrá a od krve, nebyla jsem při vědomí asi téměř 1/2 hod./ Závěr: frekvenčně labilní záznam, t.č. bez jednoznačných ložiskových či stranových změn, bez přítomnosti specifických epi GE. CT /2. kontrolní/ Závěr: Bez zn. intrakraniálního krvácení , drobná hemorhagická kontuze vpravo frontálně parafalcinně již není prakticky diferencovatelná. Slizniční hyperplazie s polypem či retenční cystou v levé maxilární dutině. Moc děkuji, jsem sama, protože jsem přišla zbytečně o manžela, tak mám větší obavy dřív. Přeji Vám ve zdraví všechno dobré! Hana Holoubková

Odpověď odborníka:

Paní Hano, způsobila jste si zřejmě zhmoždění mozku, které již na kontrolním CT mozku patrno není, EEG je bez větších pozoruhodností. Pokud nemáte žádné potíže, můžete být klidná. Jako vedlejší nález na CT je polyp nebo cysta v levé čelistní dutině, z tohoto důvodu by bylo dobré ORL vyšetření.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kontrlní EEG po vysazení léku Topiramat | Od: katka | 13.11.2015 19:21
Dobrý den, můžete mi prosím říct co znamená nález na kontrolním EEg po vysazení Topiramatu?
Abnormní pro intermitentní přítomnost úseků generalizované pomalé aktivity. Plochý beta záznam. Bez přítomnosti specifických EPI GE.
reagovat
re:kontrlní EEG po vysazení léku Topiramat | Od: uLékaře.cz | 16.11.2015 09:29
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: