Eeg- biofeedback a migréna s aurou

Dobrý den. Od 15 let trpím na migrénu s aurou (skotomy, parestesie..), zajímalo by mne , jak efektivní může být EEG-Biofeedback v prevenci migrén? Provozovatelé mezi jedny z možných náprav uvádějí často právě i migrény. Od 15 let je mi řečeno, že si mám "hlídat" spouštěče, po tuto dobu jsem žádné "nevypátrala", nadchly mne možné indikace pro EEG-Biofeedback, ale nějaké statistiky účinku k dispozici nemám. Pokud by to bylo efektivní, ráda bych do toho "šla". Prosím o Váš názor...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, biofeedback je dobrá metoda k tréninku paměti, pozornosti. Pokud je vaše migréna částečně vyvolána psychikou, únavou, což většinou bývá, může i vám pomoci zredukovat záchvaty. Nečekejte úplné odstranění potíží. A ještě jedno upozornění. Musíte si být jistá, že vaše záchvaty migrény neprovokuje obrazovka počítače. Přejiěkný den

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: