Eeg-nálezy na eeg

Dobrý den,Dnes mi Mudr řekl,že se cituji: na EEg našla 2x epizoda hrotnatých vln trvající pod jednu secundu. onjednal mě na magn resonanci. zajímalo by mě jestli se musí jednat jen o epilepsii(což říkal) nebo může jít jen o něco lehčího,nedejbože horšího.Díky nadměrnému stresu čím jsem prošla mi zjistili panickou poruchu a já se ted jen bojím a bojím že jde o epilepsii.dva měsíce musím čekat a nikdo mi nic neřekne.. děkuji za odpověd..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diagnosa epilepsie se stanoví na podkladě opakovaných epileptických záchvatů. Nález na EEG nemusí nic znamenat, MR máte objednánu, aby se vyloučilo ložiskové postižení mozku, ale pokud je neurologický nález negativní a nemáte žádné další potíže, tak tam žádný patologický nález být nemusí.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Články: Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Internet jako samozřejmá...
Bronchiální astma
Články: Bronchiální astma
Bronchiální neboli...
Sexuální praktiky, u kterých (ne)hrozí nákaza žloutenkou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: