Egilok v těhotenství

Dobrý den, již cca 2 roky se léčim s vysokým krevním tlakem. Nejprve jsem brala lék Lockren a když jsem svému ošetřujícímu lékaři sdělila, že bych ráda otěhotněla, tak jsem dostala lék Zorem. Měla jsem předepsáno 1/2 tablety, které jsem užívala a při poslední kontrole se mně lékař optal, zda beru celou. Docela jsem koukala, protože mi toto sdělila až nyní, že mám brát celou tabletku. Při návštěvě se ani teď nelíbil krevní tlak (130/90), tak jsem dostala ještě k Zoremu i Egilok 25mg 2x denně – ráno a večer. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a již jsem byla i při poslední kontrole, ale ještě jsem to nevěděla.. Nevadí oba léky těhotenství a i plodu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zorem se v odůvodněných případech užívat může a Egilok také, pokud nelze pacientku převést na jinou léčbu. V každém případě co nejdříve svého lékaře o těhotenství informujte a domluvte se s ním na další léčbě. Informujte také svého gynekologa, jako hypertoničku Vás možná (nejspíš) převede na rizikové těhotenství či Vás časem odešle do specializované poradny pro pacientky s vysokým krevním tlakem a jinými interními obtížemi.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: