Ekzém

Mohu se zeptat zda atopický ekzém může patřit k alergiím na chlor ? Trpím atopickým ekzémem už od mala a pokažde když vlezu do bazénu s chlorem mohla bych si uškabat kůži. Moc Děkuji

Odpověď odborníka:

Pobyt v chlorované vodě může určitě zhoršovat projevy atopického ekzému. Chlor je agresivní, dojde spíše k podráždění pokožky, než k alergické reakci. Ekzematici mají nižší práh pro svědění, proto projevem podráždění je úporné svědění, ev. zarudnutí a vznik nových ložisek ekzému. Můžete si zkusit před koupáním vzít antihistaminikum, může dojít k zmírnění svědění.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: