Emoční vysoký tlak

Dobrý den pane doktore, mám syndrom bílého pláště, který mi byl potvrzen. Nicméně cca před čtvrt rokem jsem byla v horším psych. rozpoložení a při nasazení holtera jsem měla vyšší hodnoty. Dr mi napsal bisoprol mylan 2,5mg 1 tableta. Poté jsem byla na kontrole, tlak se mi upravil, ale stále se mi motala hlava. Pan lékař doporučil měsíc užívat půlku a poté vysadit. Po polovině dobrý, ale po vysazení mi tlak vyskočil. Bylo mi doporučeno polovinu brát, že je to neškodná dávka vlastně 1,25mg. Spíš než na tlak má ta polovina vliv na uklidnění. Myslíte že ta půlka dělá takový rozdíl než když jsem bez poloviny? Nebo je to spíš psychyka. Ještě bych měla dotaz, je normální že když si neodpočinu po chůzi a změřim si hotnoty např. 156/90 a poté např. 133/87 je to v pořádku? Jsou určité hranice tlaku? Myslím třeba jaký tlak můžeme mít po chůzi.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někteří lidé velmi citlivě reagují na malé dávky léků, proto může být rozdíl v korekci tlaku. Při zátěži je naprosto fyziologické zvýšení tlaku. Krevní tlak se zvyšuje dle trénovanosti a stupně zátěže. Proto tabulky jsou celkem komplikované. Krevní tlak 156/90 po běžné chůzi je celkem normální.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hormony působí na každou ženu jinak
Články: Hormony působí na každou ženu jinak
Stimulace vaječníků pomáhá...
Očkování proti chřipce chrání i před infarktem
Články: Očkování proti chřipce chrání i před infarktem
Podle výsledků velké...
Alergologické vyšetření
Články: Alergologické vyšetření
Alergologické vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x