Enterococcus faecalis

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. mávam časté ženské zápaly. naposledy mi zistili enterococcus feacalis zo spravy som vyčítala že sa liečia ampicilinom, gentamicinom alebo nitrofurantoinom na ampicilin som bola v detstve alergicka tak dr. usudil že mi neda žiadne ATB. (zvysne dve ATB na slovensku su len malo dostupne čo som pozerala podla ucinnej latky) naordinoval mi liecbu rosaligynovymi výplachmi. ale tie nejako nezabrali medzi tym som ochorela na horne dychacie cesty ale moj lekar mi predpisal bitamon moze zaucinkovat aj na zensky zapal? alebo to sa aplikuje len vaginalne? ked beriem bitamon mam žlty výtok ma to suvis s ATB? a je enterococcus feacalis pohlavne prenosný? robili vyter manzelovi a tiez mal pozitívny nález. takisto mal nález na staphylococcus epidermidis takisto je prenosny? mám si dať opať urobiť výter. Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Bitammon je kombinace penicilinů, na výtok by byla potřeba zhotovit kultivace a mikrobní obraz poševní, streptococus faecalis se přenáší kontaktem,nikoliv pohlavním stykem,Stafylococcus epidermidis -, jedná se o bakterii, kterou má zejména na kůži ženy i v pochvě, drtivá většina lidí. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x