Enterobiopsie

Vazena pani doktorko,chtela bych se zeptat na jednu vec.Mam dva syny,u starsiho 9leteho syna pred rokem lekari diagnostikovali celiakii tretiho stupne,a pred 14 dni diagnostikovali lekari tu samou diagnozu i u meho 2 leteho syna.Musim dodat,ze kazdy z nich ma jineho otce.Takze co jsem se dozvedela v informacich jsem ja jako jejich matka,moznym nosicem stejne choroby.U sve obvodni lekarky jsem zadala o provedeni vysetreni kvuli teto nemoci.Pani doktorka mi odebrala krev a vysledky byly v norme.Je mozne provedeni Enterobiopsie,bez pozitivnich krevnich testu?Priznaky k teto nemoci mam jiz leta.Jsou to problemy se zazivacim ustrojim,bolesti bricha,nepribivani na vaze a depresivni stavy.Jsem v peci psychiatra a beru leky,protoze mi byla u neurologa stanovena diagnoza psychosomatickeho puvodu,nalez i na EEG.Predem dekuji za Vasi odpoved a jsem s pozdravem Romana Krejcova

Odpověď odborníka:

Dobrý den Romano! Provedení enterobiopsie jistě možné je, i přes negativitu krevních testů. Zkuste se se svojí praktickou lékařkou domluvit na konzultaci s gastroenterologem. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nebezpečí trombózy upřesní genetické testy
Články: Nebezpečí trombózy upřesní genetické testy
Pro koho jsou vyšetření...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Články: Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Zanícení poranění bývá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: