Epilace a těhotenství

Dobrý den ráda bych podstoupila epilaci intimních partií pulsujícím světlem AFT (advanced fluorescence technology) a v ordinaci se musí podepisovat papír o tom, že nejsem v jiném stavu. Prý se žádný vliv na plod neprokázal, ale slouží jim to jako krytí. Mě by zajímal váš názor jestli to opravdu může něco způsobovat nebo nikoliv. Zatím těhotná nejsem ale ta epilace se provádí cca půl roku..5 sezeni po 5 týdnech..což je dlouhá doba a mohlo by se stát, že bych za tu dobu opravdu otěhotněla. Děkuji za váš názor

Odpověď odborníka:

dobrý den, neexistují studie,které by mohly prokázat nebo vyvrátit působení pulsujícího světla (žádná těhotná by do toho sma nešla s vědomím,že to může poškodit plod). dle mého názoru by se nemuselo nic stát, pokud by se epolovala třísla, sporné je to v oblasti hrmy(centrální podbřišek), na druhou stranu,kdybych byla těhotná, rozhodně bych si nechala epilaci ujít.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: