Epilepsie

Můj manžel dnes prodělal 2x za sebou epileptický záchvat a přestal úplně komunikovat byl naprosto mimo po příjezdu do nemocnice sem mnou vůbec nekomunikoval ráda bych se zeptala po jakém čase se mluva upraví a jestli to může zanechat nějaké trvalé následky děkuji

Odpověď odborníka:

Porucha řeči v rámci epileptického záchvatu bývá jen krátká a vlastně není ani typickým příznakem. Neschopnost komunikovat po epileptickém záchvatu bývá častěji projevem zmatenosti (desorientace), která může po epileptickém záchvatu nastat, ale i ta do několika hodin či do následujícího dne zpravidla odezní. Samotný epileptický záchvat by trvalé následky mít neměl, ovšem je třeba rozlišit, zda šlo o primární epileptický záchvat, či epilepsii sekundární. Sekundární epilepsie (narozdíl od primární) je projevem či důsledkem jiného onemocnění mozku a prognosa včetně možných trvalých následků je dána oním onemocněním. Pokud máte jakékoliv dotazy či pochybnosti, nebojte se zeptat na vysvětlení lékaře (neurologa), který se o Vašeho manžela staral. Jistě Vám, se znalostí konkrétní situace, poskytne podrobnější vysvětlení. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: