Epilepsia-agresivna liecba

Dobry den, od dvanastich sa liecim na epilepsiu,mam 25 a napriek tomu, ze nemam zachvaty doktori ma dopuju obrovskym mnozstvom liekov s cim som velmi nespokojna.Ani neuvazuju to zmenit.Chcem sa Vas spytat na Vas nazor.Prvy zachvat v 12tich som dostala po pade z lyzi...potom som ich v priebehu puberty mala len mozno 5 a potom bol klud.Detsky lekar(to som mala nejak 17)mi po dlhej dobe bez zachvatoch chcel vysadit lieky.Zial naordinoval mi vysadit hned polku liekov, co viedlo o dva dni k zachvatu, ktory bol skor abstinencny ako ten naozajstny.Potom som zmenila lekara.Moje vysledky boli celkom dobre,ked som mavala viac stresov bolo o nieco horsie ale celkovo dobre. Po tom ako som niekolko krat po sebe mala ciste EEG a doktor mi nemienil znizit davku liekov(2x1000Keppra a 2x100 Lamictal)som sa rozhodla ze si ich vysadim sama.Isla som na to pomaly, ale asi nie dostatocne,lebo som dostala zachvat.Taky mensi.Vysledky boli horsie ale po pol roku boli vysledky opat ciste.Teraz su ciste tiez a nikto mi nejde nic vysadit.Teraz po stuiu zijem kludnym zivotom, nemam nijaky stres a nepredpokladam, ze sa mi prihorsi.Velmi chcem lieky vysadit,ale neviem ako.Asi mi nemozete poradit ako to robit,ale prosim povedzte mi aspon ci je normalne ze uz trinast rokov beriem mnozstvo liekov a pritom som dokopy mala najviac desat zachvatov...Posledny pred rokom a pol pretoze som si zacala vysadzat lieky.Premyslam,ze pojdem niekam do Nemecka kde nie su taki skorumpovani doktori...Prosim poradte, dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedomnívám se, že by Vaše užívání antiepileptik bylo způsobeno jiným, než lékařským důvodem. Lékaři se zřejmě obávají dalšího záchvatu. Osobně ale vždy přihlížím k názoru pacienta, zkuste si domluvit s Vaším neurologem, požádat ho o snížení medikace. Sama si léky určitě nevysazujte. Pokud se Váš lékař bude snížení medikace obávat ( mimo jiné asi i v závislosti na typu epilepsie ), zkuste se s ním domluvit na vyšetření v epileptologickém centru, v ČR je při neurologických klinikách fakultních nemocnic . M.Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: