Erytema migrans-léčba- testy

Dobrý den. Jsem muž 27 let, 178cm, 78kg.. Po 14 dnech od klíštověho zakousnutí se objevila skvrna... Je podle Vás dostačující léčba ATB Doxybene 100mg 2X denně po dobu 15 dni.? ( Podle některých zdrojů, např.:Borelioza.cz.Nebývá toto dávkování dostatečné) Krevní vyšetření jsem nepodstoupil..A podle předběžné konzultace s ošetřujícím lékařem, není potřeba krevní vyšetření dále provádět..Prý je tato léčba dostatečná..Myslíte, že je tento postup v pořádku?..Mnohokrát děkuji za Váš názor, či radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle amerických doporučení by měla léčba trvat alespon 4-6 týdnů. Sníží se tak pravděpodobnost přechodu infekce do chronicity. S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: