Erytrasma

Dobr den, byl jsem u kožné lékařy, a ta mi předepsala pevaryl na hnědy flek pod paždí, ale nebaví mě to furt mazat, četl jsem že když budu používat antiperspiranty, a jnákě antibak.mýdlo , tak časem to zmizi je to pravda? Když ne, existuje ještě něco než mazání mastí? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Při dodržování hygieny a příp. použití antibakteriálních mýdel by se tyto problémy neměly objevovat. Ale pokud nejde o erytrasma, ale např. plísňovou infekci, pak je třeba cca 14denní léčba krémem nutná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: