Fibrom

Dobrý den, navštívila jsem kožní doktorku, protože jsem si na vnitřní straně předloktí nahmatala bolestivou bulku. Ta mě odeslala na chirurgii s tím, že útvar musí ven a následně má být odeslán na histologii. Na chirurgii se doktorovi nepodařilo útvar a nahmata. Byl mi proveden ultrazvuk, útvar 6mm, s tím že se může jednat o drobný fibrom. Poté mi chirurg oznámil jako horovou věc, že je to fibrom a že ho nemůže vyndat, protože ho nemůže nahmatat a že by ho při zákroku nenašel. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli je možné s jistotou říci (tímto zmíněným postupem) , že se jedná o fibrom? A opravdu nemusí být odstraněn? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Fibrom se dá poměrně přesně ultrazvukem diagnostikovat. Je to zcela benigní záležitost a léčba není nutná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: