Flexove a helicobacter pylori

Dobrý den, ráda bych se zeptala na toto: trpím problémy se zažíváním, nedávno mi našli Helicobacter Pylori. Trpívám bolestmi žaludku, takovým "pícháním" i křečemi na další vyšetření teprve půjdu, ale až v červnu. Zároveň mám však bolesti kloubů v kolenou a někdy i u rukou, od ortopeda jsem dostala Flexove, mám brát 2 denně. Problém je ten, že si nejsem jista bezpečností léku v souvislosti s mými problémy se žaludkem. Kolena mě opravdu dost bolí, když lék neberu, ale pak mě zas zlobí žaludek. Rovněž jsem četla, že lidé s Helicobacterem by si měli právě na tyto léky - nesteroidní antirevmatika - dávat velký pozor z důvodu možnosti rozvinutí žaludečních vředů. Ráda bych se zeptala, jaké jsou možnosti a rizika a co je v této chvíli nejlepší - zda přestat užívat kvůli žaludku Flexove a nahradit jej raději něčím jiným na klouby, příp. jej brát jen při akutních bolestech nebo zda je možné nějak potlačit nežádoucí účinky léku na žaludek, příp. žaludek nějak před nežádoucími účinky léku "chránit". Děkuji!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve vašem případě je důležitá spolupráce odborných lékařů a lékaře praktického. Je nutné určit optimální kombinaci léků a jejich dávkování.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x