Fraktura malicku

dobry den pan doktor, je mozne ze sa zlomeny malicek zrastie zle? a ak ano ako sa takato situacia riesi? ako dlho po odsadrovani trva kym bude v povodnom stave? dakujem Vam za odpoved

Odpověď odborníka:

Pokud léčením zlomeniny není dosaženo osového postavení může být srůst mimo zcela rovnou osu prstu. Pokud by byl stav funkčně a případně kosmeticky neúnosný, potom operace, při které se článek malíku narovná, provede se operační spojení miniaturní dlažkou. Jinak mimo zmíněnou operaci se malík hojí u zlomeniny středního článku do 6 týdnů. Následuje pohybové léčení na rehabilitaci Operace malíku nejsou časté.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: