Fraktura paty

Jiz 2roky jsem po uraze paty ale víc nez pata me boli zrejme hlezenni kloub,pracuji na na montazni lince po 2 hodinach trpim nesnesitelnou bolesti,citim křupani a propadavani kotniku po směně nejsem schopen chodit na opak o vykendu se to da vydrzet.Vím ze me ceka artrodeza ale chtel bych se zeptat zda by sel vymenit hlezezenni kloub nez zpevnení nerad bych prisel o praci,jake bych mel omezení pri zpevneni? Dekuji

Odpověď odborníka:

Podstatou je nakolik se jedná o nitrokloubní zlomeninu patní kosti, kterých je většina. Bolesti při chůzi mohou být značné. Řešení je opravdu artrodeza mezi hlezenní kostí a patní kostí. To není výměna hlezenného kloubu, který by byl neporušen. Pokud není rovněž po zlomenině a deformaci. V některých zemích po poranění - zlomenině patní kosti je v mnoha procentech plná invalkidita.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: