Genitalni bradavice

Dobry den, Je prosim mozne chytit gen.bradavice na okraji bazenu na koupalisti?moje kamaradka mela dlouholety vztah,pri kterem se ji zadny problem neprojevil. S novym partnerem tohle onemocneni po delsi dobe chytla,ale jeho test byl negativni. Je tedy mozne nakazit se na koupalisti? Mela jsem styk s jejim byvalym partnerem a mam strach,jestli je mohu chytit nebo to opravdu mohla mit z bazenu. A existuje nejaka prevence,nebo ted uz jen mam cekat jestli se projevi? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Bazén a bývalý partner, pravděpodobnosti 1 : 99. Bazén je možná varianta, ale celkem ne moc pravděpodobná. Bývalý partner její? Proč neženete na testy jeho? Navštivte gynekologa, nejspíš se ještě nic neděje a nic dít nebude, Vaše reference je rozporuplná - máte ty genitální bradavice, nebo nemáte (viz Váš text: s partnerem jsem je chytla....mam strach jestli je mohu chytit...). Spíše si urovnejte (ne)pořádky ve svém životě! A nechte se naočkovat vakcínou Silgaard nebo Cervarix, vedle prevence rakoviny děložního hrdla docela účinně prevenují vznik genitálních bradavic (zejména Silgaard). Nechte se ovšem vyšetřit i na jiné sexuálně přenosné infekce včetně chlamydií. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x