Genitální bradavice

Dobrý den, před týdnem mi kožní lékařka zjisitila genitální bradavice. 1x týdně budu docházet na podophyllin. Po první aplikaci se mi jedna bradavička zvětšila a začala svědit, je to možné? A chtěla bych se zeptat, zda je možné na tyto genitální bradavice používat při léčbě podophyllinem zároveň třeba i kolodium forte. Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

1) Po aplikaci podofylinu může dojít k přechodnému podráždění a svědění. 2) Kolodium lze aplikovat také, ale měly by se dodržet určité odstupy a frekvence aplikací - bylo by vhodné toto konzultovat s vaším ošetřujícím lékařem. 3) Účinnější než potírání je odstranění bradaviček v jednom sezení elektrokauterem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: